Na železniški postaji v Ljubljani so 14. oktobra spodbujali potnike in druge mimoidoče k uporabi aplikacije #Ostanizdrav. Pripravili so tudi novinarsko konferenco, ki so se je poleg direktorice SŽ-Potniškega prometa Darje Kocjan udeležili tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič ter  državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič

Direktorica SŽ-Potniškega prometa Darja Kocjan

Direktorica SŽ-Potniškega prometa Darja Kocjan je med drugim povedala da naše storitve opravljamo z vsemi razpoložljivimi potniškimi vlaki, zato so ti lahko ob konicah bolj polni. Poleg tega je potnike pozvala k dosledni uporabi zaščitnih mask, razkuževanju rok, upoštevanju drugih navodil in uporabi aplikacije #OstaniZdrav.

Direktorica je upokojencem svetovala, naj vlake uporabljajo zunaj dnevnih prometnih konic in dodala da potniki na naših vlakih po njenih izkušnjah in poročanju sprevodnikov zdaj bolj upoštevajo navodila, kot so jih pred časom.

Pomembna informacija z novinarske konference o ukrepih za zajezitev širjenja COVID-19, ki jo je sporočil državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič  pa je tudi, da za zdaj ustavitev javnega potniškega prometa ni načrtovana.

Več informacij o aplikaciji #OstaniZdrav in njenem delovanju

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/mobilna-aplikacija-ostanizdrav/.