Zmaji so po letu 2019 znova osvojili prvo mesto v Alpski hokejski ligi. To jim je po zmagi na Asiagom uspelo že drugič zapored. Tokrat zaradi vsem znanih razlogov brez navijačev, vendar so jim ti pripravili fantastičen sprejem pred dvorano Tivoli.

Pred dvema letoma so se zmaji v finalu pomerili proti Brunicu, takrat je dvorana pokala po šivih, saj je bilo gledalcev več kot štiri tisoč. Vzdušje v letošnjem finalu pa je bilo razmeram primerno, saj so bili v dvorani na tekmi poleg funkcionarjev obeh ekip le še novinarji in fotografi. Kljub temu pa sta ekipi prikazali vrhunsko hokejsko predstavo.

Če sta se prvi tekmi končali z minimalnimi zmagami zmajev, saj so odpor Italijanov strli šele po podaljških, pa o zmagovalcu tretje tekme nikoli ni bilo dvoma. Zadnjo tekmo je po pravem slalomu med gostujočimi branilci z golom pod prečko odprl Marc Olivier Vallerand. Njegovo delo sta nadaljevala Žiga Pance in Žiga Pešut, ki sta z goloma v drugi tretjini kronala premoč Ljubljančanov. Tako so domači v zadnjo tretjino krenili s tremi goli prednosti. Gostje so v nadaljevanju rezultat znižali na 3:1, a jim je za kaj več zaradi fantastične igre HK SŽ Olimpije enostavno zmanjkalo moči. Poleg tega pa je Žiga Pance štiri minute pred koncem s svojim drugim zadetkom na tekmi razblinil vse upe Asiaga in slavje se je lahko začelo.

Trener Raimo Summanen:Vedno je lepo zmagati in vedno se lahko stvari obrnejo drugače. Danes nismo želeli dopustiti možnosti Italijanom, saj bi se lahko vse skupaj obrnilo drugače. ”Zavedati se moramo, da zmage niso samoumevne in vedno se je treba zanje boriti. Na tej ekipi je bilo veliko pritiska od začetka sezone in uspela je. V končnici je bila prelomna točk peta tekma polfinala proti Lustenauu. Asiago je dobra ekipa, ki se ne predaja, vesel in ponosen sem na zmago ekipe. Tudi v finalni seriji smo veliko tvegali in obrestovalo se nam je.”

V boj za domačo zvezdico

Za Ljubljančane sezone še ni konec, saj bodo po nekaj dnevih zasluženega počitka ob koncu tedna za naslov državnega prvaka prekrižali palice z večnimi tekmeci iz Jesenic. Tekme z železarji skoraj nikoli ne razočarajo in zmaji imajo z njimi z letošnje sezone še kar nekaj neporavnanih računov.